Stołówka
JADŁOSPIS
12.05.2025r. do 16.05.2025r.
12.05.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY 350ml
SPAGHETTI BOLOGNESE 300g
HERBATA / WODA150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
13.05.25r. WTOREK
EGZAMIN
14.05.25r. ŚRODA
EGZAMIN
15.05.25r. CZWARTEK
EGZAMIN
16.05.25r. PIĄTEK
ZUPA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 350ml
KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 100g
HERBATA/ WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
Smacznego :-)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.