• JADŁOSPIS

        30.09.2024r. do 04.10.2024r.

         

        30.09.24r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI  350ml / seler, nabiał, jajka /

        SPAGHETTI BOLOGNESSE300g / gluten, jajka /

        DODATEK:

        GROSZEK ZIELONY

        HERBATA Z CYTRYNĄ  150ml

         

        01.10.24r.  WTOREK

        ZUPA Z SOCZEWICY    350 ml / seler /

        KOTLET SCHABOWY100g / gluten, jajka /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        PO ŻYDOWSKU  100g

        HERBATA MIĘTOWA  150ml

         

        02.10.24r.  ŚRODA

        ZUPA KAPUŚNIAK  350ml / seler, nabiał /

        GULASZ WIEPRZOWY 100g / gluten, jajka /

        KLUSKI ŚLĄSKIE  150g

        SURÓWKA:

        Z CZERWONEJ KAPUSTY  100g

        LEMONIADA 150ml

         

        03.10.24r. CZWARTEK

        ZUPA KOPERKOWA 350ml /seler, nabiał /

        RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI  300g /seler /

        HERBATA MIĘTOWA  150ml

         

        04.1024r.   PIĄTEK

        ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI  350ml / seler, nabiał /

        MAKARON PENNE Z ŁOSOSIEM 300g / gluten, jajka, ryba /

        KOMPOT  150ml

         

         

                           

         

                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.