• 20.01.2025r. do 24.01.2025r.

         

        20.01.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA KAPUŚNIAK   350ml /seler/

        MAKARON SPAGHETTI

        Z SOSEM BOLOGNESE  300g /gluten, jajka ,gluten/

        HERBATA MIĘTOWA 150ml

         

        21.01.25r. WTOREK

        ZUPA PIECZARKOW Z MAKARONEM  350 ml / seler, nabiał, jajka, gluten /

        KOTLET POŻARSKI  100g /gluten, jajka/

        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA:

        MINI MARCHW  100g

        KOMPOT 150ml

         

        22.01.25r. ŚRODA

        ZUPA RYWALKA  350ml /seler, nabiał, gluten/

        KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM  100g / gluten /

        RYŻ  150g

        HERBATA Z CYTRYNĄ SŁODZONA MIODEM   150ml

         

        23.01.25r. CZWARTEK

        ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 350ml /seler, nabiał /

        NALEŚNIKI Z SEREM 200g 

        POLANE SOSEM TRUSKAWKOWYM /gluten, jajka, gluten/

        LEMONIADA 150ml

         

        24.01.25r. PIĄTEK

        ZUPA JARZYNOWA  350ml /seler/

        PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM  100g /gluten, jajka/

        KASZA BULGUR  150g

        SURÓWKA:

        PO ŻYDOWSKU  100g

        KOMPOT 150ml

         

        Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.