JADŁOSPIS
30.09.2024r. do 04.10.2024r.
30.09.24r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350ml / seler, nabiał, jajka /
SPAGHETTI BOLOGNESSE300g / gluten, jajka /
DODATEK:
GROSZEK ZIELONY
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
01.10.24r. WTOREK
ZUPA Z SOCZEWICY 350 ml / seler /
KOTLET SCHABOWY100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
PO ŻYDOWSKU 100g
HERBATA MIĘTOWA 150ml
02.10.24r. ŚRODA
ZUPA KAPUŚNIAK 350ml / seler, nabiał /
GULASZ WIEPRZOWY 100g / gluten, jajka /
KLUSKI ŚLĄSKIE 150g
SURÓWKA:
Z CZERWONEJ KAPUSTY 100g
LEMONIADA 150ml
03.10.24r. CZWARTEK
ZUPA KOPERKOWA 350ml /seler, nabiał /
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 300g /seler /
HERBATA MIĘTOWA 150ml
04.1024r. PIĄTEK
ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 350ml / seler, nabiał /
MAKARON PENNE Z ŁOSOSIEM 300g / gluten, jajka, ryba /
KOMPOT 150ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.