20.01.2025r. do 24.01.2025r.
20.01.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KAPUŚNIAK 350ml /seler/
MAKARON SPAGHETTI
Z SOSEM BOLOGNESE 300g /gluten, jajka ,gluten/
HERBATA MIĘTOWA 150ml
21.01.25r. WTOREK
ZUPA PIECZARKOW Z MAKARONEM 350 ml / seler, nabiał, jajka, gluten /
KOTLET POŻARSKI 100g /gluten, jajka/
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
MINI MARCHW 100g
KOMPOT 150ml
22.01.25r. ŚRODA
ZUPA RYWALKA 350ml /seler, nabiał, gluten/
KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM 100g / gluten /
RYŻ 150g
HERBATA Z CYTRYNĄ SŁODZONA MIODEM 150ml
23.01.25r. CZWARTEK
ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 350ml /seler, nabiał /
NALEŚNIKI Z SEREM 200g
POLANE SOSEM TRUSKAWKOWYM /gluten, jajka, gluten/
LEMONIADA 150ml
24.01.25r. PIĄTEK
ZUPA JARZYNOWA 350ml /seler/
PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM 100g /gluten, jajka/
KASZA BULGUR 150g
SURÓWKA:
PO ŻYDOWSKU 100g
KOMPOT 150ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.