Jadłospis
22-04-2024r. do 26-04-2024r.
22.04.24r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA ŻUREK 350ml /seler, gluten, mleko/
GULASZ Z KARKÓWKI 100g
KASZA BULGUR 150g
SURÓWKA:
PO ŻYDOWSKU 100g
KOMPOT 200ml
23.04.24r. WTOREK
ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350 ml /seler, gluten, jajka/
PIECZONY SCHAB Z CEBULKĄ 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA 100g
KOMPOT 200ml
24.04.24r. ŚRODA
ZUPA KLOPSIKOWA 350ml /seler, mleko, jajka/
PLACKI Z JABŁKAMI 300g /gluten, jajka /
SOK 200ml
25.04.24r. CZWARTEK
ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU 350ml /seler/
PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM 100g /gluten, jajka, mleko/
RYŻ 150g
SURÓWKA:
COLESLAW 100g
KOMPOT 200ml
26.04.24r. PIĄTEK
ZUPA BROKUŁOWO- SZPINAKOWA 350ml /seler, mleko/
BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ 300g
KAJZERKA 1szt.
HERBATA 200ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.