Stołówka
JADŁOSPIS
05.05.2025r. do 09.05.2025r.
05.05.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KALAFIOROWA 350ml
MAKARON Z TWAROGIEM
POLANY SOSEM OWOCOWYM 100g
HERBATA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
06.05.25r. WTOREK
ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 350 ml
PLACKI Z JABŁKAMI
POLANE SYROPEM KLONOWYM 2szt
HERBATA ZIOŁOWA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
07.05.25r. ŚRODA
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 350ml
PANIEROWANY FILET DROBIOWY 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA Z KAPUSTY, PORA I MARCHWI 100g
KOMPOT 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
08.05.25r. CZWARTEK
ZUPA JARZYNOWA 350ml
GOŁĄBKI PO HISZPAŃSKU 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA COLESLAW 100g
KOMPOT 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
09.05.25r. PIĄTEK
ZUPA KRUPNIK 350ml
PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 100g
KOMPOT 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
Smacznego :-)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.