Stołówka

      •                        Jadłospis

        8.12.2025r. do 12.12.2025r

         

        8.12.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA MINESTRONE 300ml
        GULASZ Z SZYNKI 100g
        KASZA PERŁOWA 150g

        SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA 100g
        HERBATA ZIOŁOWA / WODA 200ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            9.12.25r.  WTOREK

         

        ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 300 ml
        KOTLET POŻARSKI 100g
        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KUKURYDZY


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

                                             10.12.25r.  ŚRODA

         

        ROSÓŁ 300ml
        SCHAB DUSZONY W CEBULI 100g
        ZIEMNIAKI 150g
        BURACZKI ZASMAŻANE 100g
        SOK / WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                           11.12.25r. CZWARTEK

         

        ZUPA KAPUŚNIAK MAZURSKI 300ml
        PIECZONY ŁOSOŚ Z MASEŁKIEM 100g
        ZIEMNIAKI 150g
        MIX SAŁAT Z SOSEM VINEGRET 100g
        LEMONIADA / WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            12.12.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA ŻUREK 300ml
        KOPYTKA

        OKRASZONE BOCZKIEM I CEBULKĄ 300g
        MINI MARCHEW 100g
        KOMPOT/ WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie