Stołówka
JADŁOSPIS
16.06.2025r. do 23.06.2025r.
16.06.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KALAFIOROWA 350ml
MAKARON SPAGHETTI
Z SOSEM BOLOGNESSE 300g
OWOC 100g
HERBATA MIĘTOWA / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
17.06.25r. WTOREK
ZUPA KRUPNIK 350ml
PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA 100g
ZIEMNIAKI 150g
MARCHEW Z OGÓRKIEM 100g
KOMPOT / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
18.06.25r. ŚRODA
ZUPA KOPERKOWA 350 ml
FASOLKA PO BRETOŃSKU 300g
BUŁKA 1szt.
SOK / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
23.06.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA GRYSIKOWA 350ml
BIGOSIK Z MŁODEJ KAPUSTY 200g
ZIEMNIAKI 150g
KOMPOT / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechySmacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.