• Jadłospis

          22-04-2024r. do 26-04-2024r.

           

          22.04.24r. PONIEDZIAŁEK

          ZUPA ŻUREK  350ml /seler, gluten, mleko/

          GULASZ Z KARKÓWKI 100g

          KASZA BULGUR 150g

          SURÓWKA:

          PO ŻYDOWSKU 100g

          KOMPOT  200ml

           

          23.04.24r. WTOREK

          ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350 ml /seler, gluten, jajka/

          PIECZONY SCHAB Z CEBULKĄ 100g

          ZIEMNIAKI 150g

          SURÓWKA:

          Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA  100g

          KOMPOT 200ml

           

          24.04.24r.  ŚRODA

          ZUPA KLOPSIKOWA  350ml /seler, mleko, jajka/

          PLACKI Z JABŁKAMI 300g  /gluten, jajka /

          SOK  200ml

           

          25.04.24r. CZWARTEK

          ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU  350ml /seler/

          PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM  100g /gluten, jajka, mleko/

          RYŻ 150g

          SURÓWKA:

          COLESLAW 100g

          KOMPOT 200ml

           

          26.04.24r. PIĄTEK

          ZUPA BROKUŁOWO- SZPINAKOWA 350ml /seler, mleko/

          BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ 300g

          KAJZERKA 1szt.

          HERBATA  200ml

           

          Smacznego 😊

          Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.