Stołówka

      •                        Jadłospis

        27.10.2025r. do 31.10.2025r

         

        27.10.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA GULASZOWA 350ml
        MAKARON Z TWAROGIEM
        JOGURTEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 300g
        HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                        28.10.25r.  WTOREK

         

         

        ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 350ml

        NUGETSY 100g
        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 100g
        KOMPOT / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

                                         29.10.25r.  ŚRODA

         

        ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 350ml
        PYZY ZIEMNIACZANE 150g
        BIGOS 150g

        HERBATA Z CYTRYNĄ SŁODZONA MIODEM/WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                      30.10.25r. CZWARTEK

         

        KREM POROWO – ZIEMNIACZANY Z GRZANKAMI 350ml

        KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 100g
        KASZA PERŁOWA 150g

        SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA I POMIDORA 100g
        HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                       31.10.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350ml
        PALUSZKI RYBNE 100g
        ZIEMNIAKI 150g
        KOMPOT / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie