Stołówka
- Jadłospis - 27.10.2025r. do 31.10.2025r - 27.10.25r. PONIEDZIAŁEK - ZUPA GULASZOWA 350ml 
 MAKARON Z TWAROGIEM
 JOGURTEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 300g
 HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml
 Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
 (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy- 28.10.25r. WTOREK - ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 350ml - NUGETSY 100g 
 ZIEMNIAKI 150g- SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 100g 
 KOMPOT / WODA 250ml
 Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
 (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy- 29.10.25r. ŚRODA - ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 350ml 
 PYZY ZIEMNIACZANE 150g
 BIGOS 150g- HERBATA Z CYTRYNĄ SŁODZONA MIODEM/WODA 250ml - Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne 
 (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy- 30.10.25r. CZWARTEK - KREM POROWO – ZIEMNIACZANY Z GRZANKAMI 350ml - KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 100g 
 KASZA PERŁOWA 150g- SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA I POMIDORA 100g 
 HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml- Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne 
 (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy- 31.10.25r. PIĄTEK - ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350ml 
 PALUSZKI RYBNE 100g
 ZIEMNIAKI 150g
 KOMPOT / WODA 250ml- Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne 
 (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy- Smacznego 😊 - Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy. - Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie. 
 
 
.png)
