Stołówka

      •                        Jadłospis

        13.10.2025r. do 17.10.2025r

         

        13.10.25r. PONIEDZIAŁEK

         

        ZUPA KALAFIOROWA 350ml

        LECZO Z KURCZAKIEM 100g   

        RYŻ 150g

        KOKTAJL OWOCOWY

        HERBATA ZIOŁOWA  / WODA  250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                        14.10.25r.  WTOREK

         

        Dzień Edukacji Narodowej

         

         

                                         15.10.25r.  ŚRODA

         

        ZUPA OGÓRKOWA 350ml

        KOTLET SIEKANY 100g 

        ZIEMNIAKI  OPIEKANE 150g

        SAŁATKA GRECKA 100g

         SOK / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                      16.10.25r. CZWARTEK

         

        ZUPA KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY 350ml

        GULASZ WIEPRZOWY 100g 

        KLUSKI ŚLĄSKIE 150g

        SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM 100g

         SOK / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                       17.10.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA NEOPOLITAŃSKA 350ml

        PANIEROWANY FILET RYBNY 100g

        ZIEMNIAKI 150g

                       SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 100g

        KOMPOT / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie