Stołówka
Jadłospis
13.10.2025r. do 17.10.2025r
13.10.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KALAFIOROWA 350ml
LECZO Z KURCZAKIEM 100g
RYŻ 150g
KOKTAJL OWOCOWY
HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
14.10.25r. WTOREK
Dzień Edukacji Narodowej
15.10.25r. ŚRODA
ZUPA OGÓRKOWA 350ml
KOTLET SIEKANY 100g
ZIEMNIAKI OPIEKANE 150g
SAŁATKA GRECKA 100g
SOK / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
16.10.25r. CZWARTEK
ZUPA KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY 350ml
GULASZ WIEPRZOWY 100g
KLUSKI ŚLĄSKIE 150g
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM 100g
SOK / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
17.10.25r. PIĄTEK
ZUPA NEOPOLITAŃSKA 350ml
PANIEROWANY FILET RYBNY 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 100g
KOMPOT / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.