Stołówka
Jadłospis
24.11.2025r. do 28.11.2025r
24.11.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA 350ml
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 100gZIEMNIAKI 150 g
SURÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY 100g
HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy25.11.25r. WTOREK
ZUPA RATATOUILLE 350ml
UDZIK PIECZONY 100g
RYŻ 150 gMARCHEW Z GROSZKIEM 100g
KOMPOT / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy26.11.25r. ŚRODA
ZUPA KRUPNIK 350ml
KOTLET MIELONY 100g
ZIEMNIAKI 150 g
MIZERIA 100g
LEMONIADA / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy27.11.25r. CZWARTEK
ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350ml
KASZOTTO Z KURCZAKIEM
I WARZYWAMI 300 g
CIASTECZKA OWSIANE 1szt
HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy28.11.25r. PIĄTEK
ZUPA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 350ml
BABKA ZIEMNIACZANA 250g
SOS CZOSNKOWY LUB KETCHUP
SURÓWKA Z POMIDORÓW I CEBULI 100g
KOMPOT / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechySmacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.