Stołówka

      •                        Jadłospis

        24.11.2025r. do 28.11.2025r

         

        24.11.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA OGÓRKOWA 350ml
        PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 100g

        ZIEMNIAKI 150 g
        SURÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY 100g
        HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            25.11.25r.  WTOREK

         

        ZUPA RATATOUILLE 350ml
        UDZIK PIECZONY 100g
        RYŻ 150 g

        MARCHEW Z GROSZKIEM 100g
        KOMPOT / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

                                             26.11.25r.  ŚRODA

         

        ZUPA KRUPNIK 350ml
        KOTLET MIELONY 100g
        ZIEMNIAKI 150 g
        MIZERIA 100g
        LEMONIADA / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                           27.11.25r. CZWARTEK

         

        ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKAMI 350ml
        KASZOTTO Z KURCZAKIEM
        I WARZYWAMI 300 g
        CIASTECZKA OWSIANE 1szt
        HERBATA ZIOŁOWA / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            28.11.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 350ml
        BABKA ZIEMNIACZANA 250g
        SOS CZOSNKOWY LUB KETCHUP
        SURÓWKA Z POMIDORÓW I CEBULI 100g
        KOMPOT / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie